Go Back

Taartje met groene asperges, (kwartel)ei en hollandaise saus

Cakesandpumps
Een taartje van groene asperges met (kwartel)ei en hollandaise saus als voorgerecht. Maak de saus zelf of gebruik een pakje. Heerlijk voorgerecht wat makkelijk te maken is.
Servings 4

Equipment

  • Oven
  • 4 Ovenschaaltjes of kleine springvormen
  • Mengkom van glas of roestvrijstaal

Ingredients
  

  • 200 gram Groene aspergetips
  • 4 Plakjes Bladerdeeg
  • 4 Stuks Kwarteleitjes
  • 125 gram Boter voor Hollandaise saus
  • 2 Eetlepels water voor Hollandaise saus
  • 2 Eierdooiers voor Hollandaise saus
  • Citroensap voor Hollandaise saus
  • Peper en zout voor Hollandaise saus

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 4 kleine spring- vormen of ovenschaaltjes (diameter 12 cm) in met wat boter en bekleed ze met 1 plakje bladerdeeg (4 plakjes totaal).
  • Zet de bladerdeegtaartjes in de oven, bak ze in 10-12 minuten krokant en bruin.
  • Voor de saus: Laat 125 g boter in een pan op zacht vuur smelten en zet apart.
  • Meng in een glazen of roestvrijstalen kom 2 eierdooiers met 2 el water. Verhit het mengsel zachtjes au bain-mane (boven een pan warm water) en roer met een garde ca. 4 minuten totdat een schuimige en romige saus ontstaat.
  • Zet de kom op het aanrecht en voeg in een dunne straal de gesmolten boter toe, blijf ondertussen zachtjes roeren totdat alle boter is opgenomen en je een romige saus overhoudt.
  • Breng de saus op smaak met wat citroensap en peper en zout en zet apart.
  • Mocht je even geen tijd hebben om de saus te maken, dan kun je natuurlijk ook een pakje nemen om de Hollandaise saus te maken. De Hollandaise saus van Knorr is best wel lekker bij dit taartje.
  • Kook ondertussen 200 g verse groene aspergetips in ca. 2 minuten beetgaar, giet af en zet apart met het deksel op de pan.
  • Haal de bladerdeegtaartjes uit de springvormen of oven- schaaltjes en leg ze op de borden.
  • Smelt onder- tussen een klontje boter in een koekenpan en bak 4 (kwartel)eitjes. Kwarteleitjes zijn niet altijd te koop, en zeker niet bij de supermarket. Je kunt ook gewone eieren nemen, die je heel klein in een pannetje bakt. Als het eitje klaar is, dan snijd je voorzichtig rondom wat van het eiwit weg, zodat het eitje makkelijk op het taartje past.
  • Verdeel de aspergetips over de bladerdeegtaartjes, schep er wat hollandaisesaus over en garneer elk taartje met een gebakken (kwartel)eitje